Kurs & cruise

Opplevelsesproduksjon i Bodø.

Da er vi på plass i Bodø. Hans Holmengen og jeg. Det er kurs i Opplevelsesproduksjon i Bodø som står på programmet. Mildværet og laaaang drosjekø til tross, vi er på plass på Thon Hotel Nordlys. 23 glade deltgare er klare til å ta fatt på arbeidet. www.bodo.no

Ha en god dag

Rennebu + Oppdal = Forsprang og muligheter for fleire!

Oppdal - så klart! Rennebu Kommune og Oppdal kommune. To steder i landet vårt med snø, frisk luft, initiativ og utruleg mange flinke folk. Som vil ting. Som kan ting. Og som har all verdens muligheter til å få et tydelig og viktig forsprang på andre regioner som ikke en gang har tatt initiativet til felles samling.

Etter å ha holdt kurs i Vertskap som Produktutvikling, ser jeg det ose av lyst og vilje i begge kommunene. Så blir det selvsagt spennende å se hva osm skjer og om det skjer noe med alle de innspill som kom gjennom dagen. Etter en solid runde med MysteryShopping i Oppdal og Rennebu, på telefon og live, er det i alle fall sikkert at begge kommunene har litt å gå på til 100% Vertskap...

100% Vertskap er utrolig sammensatt og betyr mer enn de aller fleste strateger og økonomer forstår.

Har du lyst til å finne ut hva 100% Vertskap betyr i praksis, så er det bare til å si i fra. Jeg kommer gjerne og holder kurs for deg og dine.

Enn så lenge: Heia Oppdal og Rennebu! OG alle andre som søgner til dette fantastiske distriktet.

Takk, til alle på Mo Laksegård!

Jeg vil bare rette en stor takk til alle som gjorde kurset i Opplevelsesproduksjon på Mo Laksegård, til en hyggelig og minneverdig opplevelse. God mat, hjemmelaget øl, trivelige mennesker på kurs og som vertskap. Det meste er på plass der nede i Suldal. Nå gleder jeg meg til å komme ned igjen og bli møtt med fornyet engasjement og mange nye spennende prosjekter som er satt ut i livet! Lykke til videre med opplevelsesprodukjsonen deres. Alle sammen!  Mo Laksegard er Håndplukket

 

Mo Laksegard lager 2 egne øltyper. Glad laks og Mørk Suldøl.

På plass i Suldal

Ja, så er det klart for nytt kurs i Opplevelsesproduksjon. Denne gangen er det lunsj-lunsj kurs i Suldal. Det ligger ann til et travelt og svært innholdsrikt kurs, med 24 deltagere fra regionen. Mange glade lakser og mye initiativ er samlet her på Mo Laksegård. Et trivelig sted, som antagelig er svært interessant å besøke for den som liker spenningen med å fiske etter den store laksen. Rekorden på 34 kilo, ble satt på 30-tallet her i elven... Suldalslågen heter den.

Mo Laksegård er en del av nettverket, Håndplukket. Og en ting til! De produserer sitt eget øl her. I kjelleren. Mørk Suldøl og Glad Laks....

Fjell-losen hilser til folket!

Da er vinteren her og det er dags å komme seg ut på fjellet. I vinter skal Fjell-losen atter en gang teste økser og stegjern i de frosne is-veggene. Det blir magiske trugeturer i nattemørket og grytidlig skal ørreten dras opp av det is-dekte vannet. For de som ikke ønsker å stå i ski-heiskø, er det bare å møte opp på Hugin, og bli med på en sprek topptur med påfølgende vakker nedkjøring. Med alle disse godbitene på lager er det ekstra artig å vite at vi denne vinteren har en skikkelig karamell (ekstra god godbit der altså) på lager. Vi tilbyr nemlig reinssafari i Hallingskarvet Nasjonalpark. Det er annerledes og eksotisk for noen og en hver! Isklatring i 26 minus grader er en stor opplevelse

Har du mer tid til overs, kanskje du skulle fått med deg noen venner og prøvd deg på et av være fjellkurs? Vinterkurs, kart og kompass, førstehjelp, skred, er dette ting som du har full kontroll på, eller hadde det vært betryggende med grundig opplæring før du møter vinterfjellet?

Vi du søker en helt spesiell opplevelse, et minne for livet, bør du absolutt kaste deg på toget og komme deg til Geilo, og i det øyeblikket du går av, ja, så er vi der, klare til å hjelpe deg med alt du måtte trenge! Velkommen til fjells!

Med vennlig hilsen

Kenneth. Fjell-los.

Inspirerende dager med studenter på Geilo.

Det er så utrolig inspirerende å holde kurs og foredrag for unge studenter som virkelig vil bruke kunnskap og nybåren kunnskap. For meg som kurs / foredragsholder er det samtidig en stor utfordring å holde litt igjen, slik at alle studentene får med seg det de kom for å få! Glade og ivrige studenter fra Høgskolen i Buskerud

Denne uken har vi hatt både 2. og 3. klassinger fra HiBU på besøk. 2. klasse har hatt undervisning i Turistbasert aktivitetsutvikling og 3. klasse har fått en grundig og djup gjennomgang av Opplevelsesøkonomi. Og til slutt møttes utvklingsgjengen og teorigjengen til felles presemtasjon.

Jeg ble stolt av å høre både de nye ideene og hvilke refleksjoner og kommentarer som kom fra teorigjengen!

Tusen takk for fine dager på Geilo! Og spre det glade budskap; Skal du tjene penger, engasjere gjesten i produktet ditt og øke prisen, samt graden av menningsfullhet... Forstå og fordyp deg i Opplevelsesøkonomi.

Dette er din høst!

I kjelleren står det nylaget bringebærsyltetøy. Blåbær skal plukkes, og så fort mine venner i Hardanger tar turen til Norsk Matgelde, så skal jeg også lage eplesyltetøy. Jeg digger å lage syltetøy. For meg så er det å lage syltetøy, starten på en lang og innholdsrik høst. Og hva er vel bedre enn å rusle ned i kjelleren å ta opp et glass fylt med smak av sommer og høst? På den måten varer sommeren lengre for meg. Dette er Høve Støtt, fra høyre: Vanja, Tove, Kenneth og Pål

Kanskje du og ditt firma skulle ta turen til fjelle akkurat nå? For å kapsle inn, sylte, konservere og ta vare på de gode stundene? Slik at dere i løpet av vinteren, når dere kjenner behov for det, kan ta frem bilden fra breturen, Dølaleiken eller se på polaroidbildene fra Fotojakten?

Her oppe på fjellet er det i alle fall plass til dere! OM det er en helg, eller ukedager spiller ingen rolle. Vi i Høve Støtt as er alltid klar til å ta vare på dere, og skape minneverdige opplevelser.

Ha en god dag!

I går var det hjemmekamp på Progressive Field!

Det synet vi hadde fra flyet under innflygning til Cleveland Oiho i går, var helt nytt for ein liten Halling. Den enorme stadion til Cleveland Indians, imponerte stort med sine lyskaster og sin enorme bygningsmasse. Sikkert ikkje det størstei USA, men stor nok for meg. Renaissance Cleveland Hotel er også bra. På et rom i 14 etasje (nest øverst!) har eg god utsikt og egen club avdeling. Med egen kokk 24 timer i døgnet, vaskeri, skopussherremann, aviser fra alle se Amerikanske stater, bemannet informasjonsdisk, ladestasjon til iPod og en vidunderlig atmosefære. Det er vel i Amerika service vart funnet opp...

Og nå er jeg altså her på kurs, for å lære kva som er det neste. Opplevelsessamfunnet er definert, og no er det altså videre teorier og tanker rundt det som kommer i framtiden. Hva er det vi mennekser setter høyest og er villige til å bruke mest penger på i fremtiden? Det er det vi skal diskutere og kurses i her i Cleveland Oiho de neste dagene.

Nå, i ettermiddag, skal jeg bort på på Rock & Roll Hall of Fame, der det nå er Bruce Springsteen som har utstilling. Hans liv som musiker og så videre. Eg kjenner fleire som kunne tenkt seg dit. Eg skal i dag!

20 tuneller. 20 år. 20 km lang.

Flåmsbana er en av verdens bratteste jernbanestrekninger på normalspor. Nesten 80 prosent av strekningen ligger i 55‰ stigning, det vil si en stigning på en meter på 18. Vendetunnelen som går i spiral inn og ut av fjellet er et bevis på den mest dristige og kyndige ingeniørkunst i norsk jernbanehistorie.

Nærøyfjorden baklengs...

Er på jobb medgruppe i dag, og skal guide Hol, Aurland, Gudvangen, Flåm, Flåmsbana og opp til Myrdal. Bestemte meg for å ta turen baklengs i dag, for å få ein ny dimmensjon av fjorden... Nærøyfjorden skuffer aldri. Nærøyfjorden er en fjord i Aurland kommune i Sogn og Fjordane. Nærøyfjorden er omkring 19 kilometer lang og utgjør en arm av Aurlandsfjorden som igjen er en arm av Sognefjorden. Nærøyfjorden strekker til det lille stedet Gudvangen.

Bakka er en liten bygd som ligger på den ene sida av Nærøyfjorden, like ved Gudvangen. Man finner også den fraflyttete bygda Dyrdal og gården Styvi i Nærøyfjorden. Vaflene smaker forøvrig aldeles fortreffelig med hjemmelaget, nyrørte bringebær!

Fjorden er en smal fjord, og et sted bare 250 meter bred, mens fjellene i området strekker seg hele 1800 meter over havflaten. 14. juli 2005 ble Nærøyfjorden innskrevet på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Nærøyfjorden verdenshavpark er ett av pilotprosjektene i Verdiskapningsprosjektet til Riksantikvaren.

Det finnes også muligeter for å oppleve fjorden med RIB og Kjakakk. Jeg anbefaler kajakk. Og vafler.

Sognefjorden: 1308 meter på det djupaste, 206 km total lengde...

På jobb i Nærøyfjorden

Design Talks. Enkelt eller komplisert? På Kapp tørr de å svare!

På Kapp Melkefabrikk stilet man følgende problemstilling: Hvordan kan design være helt avgjørende når omverdenen for mange næringer ser dyster og mørk ut? Noen av de beste virksomhetene har vist at ved satsing i nedgangstider styrker de sine posisjoner når pilene igjen peker oppover.

Jeg er utrolig heldig som får lov til å være en del av slike eventer som i dag. Design Talks på Kapp Melkefabrikk, har virkelig tatt opp et tema, som burde engasjere alle som mener de har noe å selge.

Design Talks hadde Sink or Swim som tema på årets foredrag. Og alle som var der og bidro, hadde tenkt gjennom hvorfor akkurat de skulle svømme og ikke synke, i vrimmelen av tilbydere og ulike konkurranser. BMW Europa, Scandiastolen, Innovasjon Norge, M8 Design, Takhi Design, ToYo Design, Torkel Lien, Classic Norway og Peder Istad, Tore Slåttsveen, Raufoss Water & Gas og ikke minst Hilde Britt Mellbye, holdt alle samen interessante og lærerike foredrag. Der tilnærmingen var, hvordan tenker vi design, når forutsetningene nå er totalt annerledes enn for bare 6 måneder siden?

Jeg har hatt en fantastisk lærerik og inspirerende dag! Tusen takk alle sammen!

Phen Hunter, en av ildsjelene og faglig alibi for Design Talks

Steinalder i Saltstraumen

I går kveld ble en kontrastenes kveld. Først gikk turen ut i Saltstraumen. Du verden for noen krefter. Straumen gikk med cirka 11 kops fart i går kveld, på maks kan den nå opp til 24 knop. For deg som ikke skjønner, har opplevd eller tror på dette; Reis til Saltstraumen. Gjerne på Langfredag, da er den på sitt aller sterkeste gjennom året. Å sitte midt i Saltstraumen, gjør noe med respekten for Han og kreftene Hans. Utrolig. Vi satte kursen innover mot land, men våre to hyggelige båtførere ville bare stoppe en liten stund. Stemningen i båtene ble i alle fall helt elektrisk, da det etter fire kraftige bank i dørken, dukket opp et vesen fra sjøen. En vellykket oppstigning, som gledet de fleste av oss.

Så gikk turen til Tuvsjyen. Steinalderstedet langs Saltstraumen. 11000 års historie, formidlet med glød og glimt. Glød i engasjement og glimt i øyet. Vi spiste god mat, spilte trommer og lur, samt at vi fikk føle på hvordan det var å være tilstede, for omtrent 11000 år siden. Masse kunnskap ble formidlet. Latteren satt løst, og jeg vil gjerne få anbefale alle en tur til dette hyggelige stedet. Som for en del 1000 år siden, lå 90 meter under havets overflate. På den samme tid, var det ikke noe naturfenomen som hette Saltstraumen. Den kom for bare 1700 - 2000 år siden. Da sank nemlig vannstanden. Du visste kasnkje dette? Bestill din Saltstraumenopplevelse på http://www.saltstraumen-adventure.no

Så stille kan det være i Saltstraumen