Uncategorized

Kurs på Helgelandskysten

Dette er gøy! Engasjerte deltagere med utrolig mange solide opplevelsesprodukter! Jeg er glad for å ha vært her, og gleder meg til å komme tilbake! I morgen reiser jeg til Kirkenes og Varangerfjorden. Workshop med opplevelsesøkonomi som utgangspunkt.

Travle dager med masse ny inspirasjon.

Nominert til Reiselivsprisen 2009

Vi er som en av tre reiselivsbedrifter i Norge, nominert til Skaperkraft - Reiselivsprisen 2009. I juryens begrunnelse står det blant annet: Høve Støtt har i særlig grad, vært innovativ i utviklingen av nye opplevelsesprodukter. Ved å ta i bruk alle teorier rundt Opplevelsesproduksjon, og sette disse ut i praksis, har Høve Støtt tatt innovative steg, langt forbi de alle fleste som utøver samme tjenester i reiselivs Norge. Med opplevelsesproduksjon, formidlingsevne og design som de viktigste verktøyene. Alltid med prinsippene til Norsk Økoturisme som grunnlag.

Vi er svært stolte og på samme tid ydmyke for å være en av tre bedrifter i Reiselivsnorge som er nominert til denne nasjonale prisen. Langsiktighet, nøysomhet og en god porsjon galskap, er noen av våre ingredienser.

Detaljer er viktig i opplevelsesproduksjon.

Ein viktig torsdag for Hol Kommune og Geilo.

Politikere i Hol Kommune skal denne torsdagen, ta ei utruleg viktig avgjerd. OM det skal bevilgast pengar til Norsk Fjellmatsenter. Ein mulighet Hol / Geilo bør ta, kan ta og må ta! Endelig eit prosjekt som det er hald i, noko som har nasjonalt OG internasjonalt innhald. Dette prosjektet er ikkje luftslott eller fantasi, men eit gdt gjennomarbeidet prosjekt som vil skape arbeidsplasser i heile Hallingdal. Det som er underleg er at det framleis er nokra ytterst få av desse frivillige folkevalgte som ikkje skjønar dette... Ja ja! Godt at et er brei enighet i dei fleste partia om et rungande ja, til eit viktig og innovativt prosjekt, ingen har sett maken til. Nokon stad! Gledar meg til alle får sjå det eg har sett!

Eg lover å legge ut spennande nytt om dette, her på bloggen. Følg med!

Valg 2009

Jeg lover dere alle sammen, en enste ting! Denne bloggen skal i alle fall ikke handle mye om politikk de neste ukene. Det får være opp til våre kjære ploitikere rundt omkring i det ganske land. De har et hjertelig engasjement som jeg respekterer fullt ut, og du verden så viktig det er! Så tusen takk! Til alle dere som vier fritid og livstil til det å være politiker.

Og du forresten! Vær snill å bruk stemmeretten din!

Godt valg!

God steming på Geilo Stadion

Det er god og lun stemning på Geilo Stadion. Syklister spiser banan, drikker sportsdrikk og diskuterer sykler. Karbon, dekk ,slange og sko. Bardøla Racing Team, Andebarkji Damer, Windsvollsport leder sine respektive klasser.  Håkon Kongtorp og Hanne Myhrvold leder i individuelle klasser.

På jobb i takteltet

Thor Husovd er ikke her, men du verden så fint vær det er. Jeg har rigget meg klar i takteltet på Defenderen. Nett, rittoversikt, Kvikk Lunsj og Farris.

Blir nok et langt og innholdsrikt ritt, tenker jeg!

Takk for besøket, her er eit utrag frå gjesteboka på HUGin

Tusen takk for besøket på HUGin i dag. Det vart ein utrolig fin dag på Geilo Stasjon. Damptog, hornmusikk og bort i mot 350 mennesker. Utruleg bra! Her er eit lite utrdag fra Gjesteboka på HUGin, som altså er ein blogg etter kvart! Gratulerer med åpningen av et viktig supplement til gjestfriheten på Geilo. Dagfinn Tvedt.

Gratulerer med åpningen av dette flotte lokalet på Geilo stasjon! Ola Uthus

Dette er et fantastisk bra tiltak. Gratulerer. Lars Ødegård Teigen

GRATULERER MED GAMMLE DROSJEBUE DETTA BI BRA LYKKE TIL HELSING KARADN SOM KJØYRE FØR DIKKON. Olav S. Odden

Det hær var bra, ræknar med fortsatt bra samarbete.  Geilolia Skisenter Lars Håper det blir obligatorisk treffsted/infosted for alle reisende til Geilo og omegn! Veldig bra tiltak! Nora (5,5 år) og Sunniva (trykksakeriet)

Gratulerer med strategisk og flott salgsplass lykke til! hilsen oss på Lia Fjellhotell i Skurdalen

Gratulerer med ”ny” stasjon! Hilsen Erik ordfører

Ønsker lykke til med flott lokale og unik beliggenhet. Hilsen Vestlia og Highland

Lykke til med flott kontor!

Flott Høve Støtt kontor! Lykke til med jobben her. Helsing Mamma Medhus.

Gratulerer med nytt kontor. Håper det bringer mange gjester. Hilsen Geilo Hotel anno 1880

Gratulerer så mye med nytt senter. En ny nabo er alltid gøy. Lykke til Hilsen Geilo Sport anno 1924

Hei og gratulerer med fint informasjonssenter! Vi ser frem til å samarbeide med dere. Lykke til! Hilsen Ingerid, Thon Hotel Vestlia Resort og Thon Hotel Highland Kjempefint tiltak! Lykke til! Hilsen Solveig og Elfrid på Turistinformasjonen

Hei og gratulerer med flott konsept! Ønsker dere hjertelig lykke til. Hilsen Marianne fra Geilolia Sommer park og Serious Fun

OLEA OG ACACIA (5,5 ÅR, SIER LYKKE TIL OG TAKK FOR GOMMOKAKU 

HEI JEG FIKK KVIKKLUNSJ OG NÅ DRIKKER JEG. JEG FIKK HUGIN GIGA PINS. OG JEG HILSER TIL ALLE SAMMEN OG SKRIVER HILSEN VEGAR DREIER.

DET VAR GØY OG KJØRE TOG OG Å KJØRE BUSS TILBAKE TIL GEILO. DET NYE KONTORET VAR VELDIG FINT SYNES JEG. HILSEN TIL PÅL OG ALLE ANDRE PÅ GEILO. HILSEN EIRIK DREIER 12 ÅR GEILO.

GØY Å KJØRE TOG! Hilsen Ine Marie 7 år

DET VAR GØY Å KJØRE VETERANTOG. HILSEN HANNA KRISTINE MYLIUS 10 ÅR.

HILSEN ERA NIKOLINE GRØVO 6 ÅR, FINT KONTOR!

det var sempegøy å køyre tog helsen Sander og David 9 og 8 år

Hei Høve Støtt! Gratulerer med nyåpning.  Flott at dere har tatt initiativ til dette og at det blir gjennomført! Lykke til – håper det blir bra!! Dr. Holms Hotel v/ Kari

Flott da dere……… Grattis! Lykkehilsen fra Bergsethligaen og Marianne

God pinse! Amen...

I dag er det 50. dag Påske! Så det er altså 50 dager siden vi satt og hørte på Påskeradioen. Butikker over 100 kvadratmeter må i dag stenge kl 16:00, det er avisfridag (bortsett i fra hermetikkavisa til VG) og vi kan  begynne å telle ned til neste års pinse. Som forøvrig vil ligge rundt 23. mai et sted. Desto tidligere påske, desto tildigere Pinse. Den tidligste pinsen, ever, er 10. mai, og det seneste som er mulig å oppleve er den 13. juni. Visste du forresten at selveste Gro i sin tid (1993) foreslo å gjøre andre pinsedag om til vanlig arbeidsdag? Samme dama som litt tidligere (1981) fikk innført sin egen Grodag? Den er borte nå da men...

Ja, ja! Nok om pinse og slikt. Det er i alle fall en fantastisk dag i fjellet. Solen skinner fra blå himmel. Det er ingen trekk i fra Hallingskarvet. Det er rett og slett noe som kan minne om vår der ute. JA, for sommer er det vel ikke akkurat.

Håper dere får en deilig 1. pinsedag, og nyt dagen i morgen! En ny fridag med nye muligheter for de fleste!

Utsikt i fra Spa-biblioteket på Medhus

På vei til saltstraumen

Søndagen går med til reising. Opp til Bødø, og så til Saltstraumen med båt. Bjørn og jeg skal opp å holde kurs i opplevelsesprodukjson. Et intensivt og tettpakket kurs, med mange gode og spennende reiselivsprodukter. Det blir Havørnsafari og opplevelser i selve straumen. Jeg gleder meg veldig til det. Ellers har det vært en på det normale kjedelig dag langs vei, bane og på Gardermoen. Det blir bilder og oppdateringer fra Saltstraumen i løpet av kvelden og dagene fremover.

Ha en forstryllende vakker vårdag!

PC, kaffe og skrivekløe
PC, kaffe og skrivekløe

Norsk Seterkultur på Halne

I dag skal jeg til Halne på Hardangervidda. Foredrag om muligheter i markedskommunikasjon for Norsk Seterkultur står på agendaen. Norsk Seterkulter er en organisasjon som jobber for å sette bedrifter og mennesker som bedriver seterkultur i nettverk. Norsk seterkultur, stifta 20.mars 1999, er ein interesseorganisasjon for aktive seterbrukarar og andre med interesse for norsk seterkultur.

MIn freedag blir med andre ord svært spennende. Jeg kommer til å ta utgansgpunkt i teoriene fra Pine & Gilmore, samt Opplevelsespyramiden og praktiske eksempler fra min region, her i Hol Kommune. http://www.seterkultur.no/

På Skinnarbu i 2 dager

Heisann. Innovativ Fjellturisme arrangerer i disse dager, andre de av kurset, Opplevelsesproduksjon i praksis. Som kursholder skal jeg gjøre alt hva jeg kan, for å inspirere andre reiselivsaktører i klyngen, til å ta fatt og utvikle enda bedre og mer salgbare opplevelsesprodukter. Det er grått og trist vær her på Skinnarbu i dag, men du verden så fint vær det er å være inne i![polldaddy poll=1619731]

Det lille samfunnet Rørvik

Etter å ha jobbet 3 intense dager i kystbyen Rørvik, kjenner jeg på kroppen hvor intenst og heftig den kan være, å reise rundt som turist. Vi som jobber med turisme, har vært vitne til en rivende utviklingi forhold til å fylle dagene til turistene med mest mulig. Historisk har det vært viktigere å fylle dagene med mange nok programposter, enn å finne de aktivitetene og opplevelsene som virkelig gjelder. I Rørvik har de masse. De har alle muligheter for å bli det stedet langs kysten, som skiller seg ut postivt. Med havkajakk, fiskemulighter, rikt dyreliv, stor oppdretsnæring, vilje, engasjement og massevis av gode ideer. Det lille lokalsamfunnet i Rørvik imponerte meg, ved at det gjennom tiden har kommet så mange ulike initiativ.

At Rørvik også har utfordringer hva gjelder samarbeid, samhandling og samrøre blant de som bor der og skal drive næring. Turistnæring og fiskerinæring på et og samme sted, har mange styrker i seg. Men, også en del utfordringer på kommunalt, bedrifts og personlig nivå.

En hilsen til alle i Rørvik!