Innovativ Fjellturisme

Me tek samfunnsansvar. Men, bryr du deg om det?

HSMAI i Norge delte ut priser her for litt siden. Blant annet klassen Samfunnsansvar. PS Hotell i Oslo vant gull i denne kategorien, og vi i Høve Støtt Hallingdal vant Hederlig Omtale i denne kategorien. Det er vi meget stolte av. I kriteriene heter det blant annet:Bedriften skal blant annet kunne vise til: a. Bruk av lokale og/eller regionale forutsetninger, lokalkultur, lokale naturressurser, lokal mat(tradisjon/råvarer), informasjon og samarbeider lokalt rundt allemannsretten og turister, etc. b. Kandidaten må være en aktiv bidragsyter lokalt og i sin verdikjede slik at de styrker og inspirerer andre til en samlet forbedring c. Innovasjon og nytenkning d. Tiltak mht. reduksjon av miljøbelastning ved transport til/fra

Vi mener at vi tar samfunnsasnvar på alle disse feltene, og scorer dermed høyt på det å ta ansvar for de rundt oss i samfunnet. Men, bryr du deg om dette som kunde? Er det viktig for deg at vi tar vare på samfunnet rundt oss? ER det viktig for deg at vi bryr oss om andre enn deg? I hvilken grad tror du det er viktig at vi er medvirkende til at neste generasjon kan bedrive det vi bedriver i dag? Uten at vi har forringet kvaliteten eller skrenket inn mulighetene for opplevelser i frisk og ren natur her oppe på fjellet?

Vi tar samfunnsansvar. Bryr du deg om det?

Høve Støtt Hallingdal er godkjent Norsk økoturismebedrift. For oss er det helt naturlig og til og med egne kriterier vi følger på dette feltet. Bryr du deg om andre, og at samfunnet nyter godt av reiselivsvirksomhet, bør du velge å benytte det av en godkjent Norsk øoturismebedrift. Det er til alles beste.

Følg vårt arbeid her på Øko(b)loggen. Hvis du bryr deg da...

Oppmuntringselementer

For du skal heilt sikkert ut på reise i den nærmaste tida. Dei felsta skal jo det. So tenkjer eg. Skulle ikkji du og dine tikji turen opp til Vesterålen? Opplevd råskap, vertskap og bannskap på ekte vis? Uten at det kryr med andre som tek oppmerksomheita i frå deg og din opplevelse. Vesterålen står fram som den "litt gløymte" samlingen med perler som altså ligg like ved det kanskje meir kjente Lofoten. Lofoten har vøri flinke. Og takk for det. Men, Vesterålen er noko anna. Noko litt meir personlig, urørt og skjørt...

Vil ha en potet

Lyst til å løfte taket? God på oppmuntring? Glad i folk?Potet?

Tove@hovestott.no

Fra A - Ål

Etter mine begrep er Ål i førersete kva gjeldt å ta posisjon i Hallingdal. At Ål i Hallingdal blir brukt, sier noko om at dei har innsett at dei er ein del av eit større bilde, og ikkje nødvendigvis skal redde verden. Aleine

Premiere på Norsk Fjellmatsenter

I dag arrangeres det aller første matkurset på Norsk Fjellmatsenter inne i Kulinariet, som er en arena for alle som vil lære noe nytt om mat. Alle kokker på Geilo kan bruke arenaen sammen med sine gjester. Et utrolig spennende sted for alle som liker mat. Og spesielt Fjellmat. I dag er det et lukket kurs for en gruppe, andre ganger blir det åpne kurs der alle kan delta. Lykke til med kurs-premiere på Norsk Fjellmatsenter i dag.

I dag var eg med på noko stort!

Takk, Olav Thon for at du bryr deg om Hallingdal, Flå og nyskaping!

Jeg har fått meg egen biolog!!

Og jeg har fått min egen biolog!!! Helt rått! Tenk hva jeg kan bruke min egen biolog til!

Vulkan, aske og vind gjørat vi må utsette Pine & Medhus på Geilo, 25. april 2010

NY DATO KOMMER STRAKS VI FÅR OVERSIKT OVER FLYTRAFIKKENDato: Påmelding til pal@hovestott.no eller 97534333. Pris 2.900,- NOK pr person. Tid: 11:30 - 17:30.

Bli med Joe Pine og Pål K. Medhus på en interaktiv og åpen diskusjon om alle mulige opplevelser. Hva er en opplevelse, og hvordan kan man / skal man få sitt produkt til å oppleves som en opplevels. Joe bidrar med sine nyeste tanker og ideer om opplevelsesøkonomiens skiftende vesen, inkludert de modellene som er mest relevant for reiselivsnæringene (de fire opplevelsesområdene og teateret), mens Pål bidrar med løpende kommentarer om hvordan disse kan brukes i de nordiske landene, og da særlig i reiselivsnæringene. Joe vil også snakke om sin siste bok, "Authenticity: What Consumers Really Want" og om den neste, "Infinite Possibility: Creating Customer Value on the Digital Frontier". Men til syvende og sist er det du og de andre deltagerne som bestemmer diskusjonens innhold. Så møt opp, forberedt på å lære, å bidra og å engasjere!

Denne dagen vil du som deltager forstå at Reiseliv er en del av Opplevelsesnæringen, og IKKE omvendt...

Dato:25. april på Geilo. Påmelding til pal@hovestott.no eller 97534333. Pris 2.900,- NOK pr person. Tid: 11:30 - 17:30.

Joe Pine, Pål K. Medhus og James Gilmore fra sertifiseringsseremonien i Cleveland august 2009.

In English:

Join Joe Pine and Pål K. Medhus in an interactive and open discussion of all things experiences! Joe will share his latest thoughts on the shifting nature of the Experience Economy, including those models most pertinent to tourism (Four Realms and Theatre), while Pål provides a running commentary of how they apply in the Nordic countries especially to tourism. Joe will also discuss his last book, Authenticity: What Consumers Really Want, and well as his next, Infinite Possibility: Creating Customer Value on the Digital Frontier. But in the end, it is you and your fellow participants who will guide the discussion. So come prepared to learn, to contribute, and to engage.

Kom mars, du skjønne milde...

De 2 første månedene av 2010 er unnagjort. Medaljer og naturkatastrofer har preget nyhetsbildet de siste ukene, og i fjellet er det fremdeles helt utrolige forhold. Det kommer stadig mer snø, kulden er stabil og vi opplever denne vinteren som noe av det vakreste og travleste noen sinne. Men, hva har dette å bety for deg? Å drive med ting utendørs er viktig. Vel! Du kan for eksempel ta med deg familien eller venner og benytte deg av de fantastiske mulighetene vår region gir deg på denne tiden av året. Dersom du vil gjøre noe fornuftig sammen med arbeidskollegaer, kan du jo for eksemple delta på vårt praktisk tilrettelagte Førstehjelpskurs. Mulighetene er mange i Hallingdal på vinteren. Avstandene er korte og kommunikasjonen er god til og fra de største byene i landet.

Velkommen er du uansett! Når det måtte passe!

- Min utdannelse er rettet mot kulturvirksomheter og jeg er veldig glad for å få muligheten til å jobbe med IceMusicFestival!

Solfrid er fungerende Prosjektleder på IceMusicFestival Geilo, 2010 Høve Støtt er heldige! Ung, lokal og fremmadstormende. Solfrid N. Gjeldokk er student og vil gjennom de neste månedene jobbe med IceMusicFestival, som fungerende Prosjektleder. Her kan du lese mer om hvem denne blide dama er.

Hvem er Solfrid N. Gjeldokk? - Jeg er ei jente på 22 år fra Geilo. Jeg har siden 2007 har studert Kultur- arrangering, formidling og forvaltning ved Høgskolen i Bø, Telemark. Høsten 2009 studerte jeg i New York gjennom Høgskolen i Bø, men nå er jeg tilbake i Norge og skal i løpet av våren 2010 fullføre min Bachelorgrad. En viktig del av bachelorgraden min er et 2 mnd. langt feltarbeid med rapport som jeg har vært så heldig å få ha hos Høve Støtt. Mitt hovedfokus i feltarbeidet vil være på IceMusicFestival (arrangeres 29-30 januar), og jeg kommer til å være involvert både i forberedelsesfasen, gjennomføringen av selve arrangementet og i evalueringsfasen i etterkant.

Hvorfor valgte du Høve Støtt som ditt feltarbeidssted? - Jeg hadde lyst til å jobbe i Høve Støtt fordi jeg syns det er en svært spennende og innovativ bedrift, som skiller seg ut med sin profil som leverandør av økoturisme og sitt fokus på ivaretakelse av lokale ressurser og tradisjoner. Min utdannelse er rettet mot kulturvirksomheter og jeg er veldig glad for å få muligheten til å jobbe med IceMusicFestival, som etter min mening er et unikt produkt med stort potensiale som vekker oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

Hva er dine planer videre? - Jeg har lyst til å jobbe med formidling og arrangering av kultur, særlig innenfor musikk, men også innenfor formidling av norsk tradisjonskultur og tradisjonsmusikk. Vi nordmenn har en rik kultur som etter min mening ikke bør gå i glemmeboken, og jeg tror det er både viktig og verdifullt at folk får kjennskap til sin egen kultur og identitet, særlig i møte med et samfunn som blir mer og mer fragmentert og mangfoldig.

Har skaffet meg iPhone...

Hei. Jeg er den første til å innrøme at jeg har mobbet de som sprang i butikken for å skaffe seg iPhone første gang... Jeg mente egenlig at det var smart å vente litt. For nå har det altså kommet en ny versjon. Og joda. Dette er helt rått. Som kommunikasjonsniddel. På 10 minutter har jeg innstallert Skype, blog, fb, Twitter og epost. Kanskje det blir blogger litt oftere nå. Ha en god dag.

Vakre og majestetiske Hardangerjøkulen

Bli med Høve Støtt på guidet bretur til Hardangerjøkulen. En fantastisk opplevelse du rettt og slett bør ta deg tid til. Se bilder fra våre turer her. Hardangerjøkulen er en platåbre eller kåpebre med et nesten rundt omriss. Breen har ti brearmer eller utløp og disse faller fra kanten ut i korte brearmer fra alle kanter. De mest kjente er Blåisen, Midtdalsbreen og Rembedalskåkje som er jøkelens lengste sidearm, der brekanten ligger på ca. 1040 m.o.h.

Blåisen faller ned mot Finse, og er den mest besøkte delen av Hardangerjøkulen. Dette er et naturlig utgangspunkt, og på Finse holdes det også brekurs hver sommer.Ingen annen bre i Norge er så lett tilgjengelig, med Bergensbanen som fører oss helt fram til breen.

Hardangerjøkulen er den sjette største isbreen på Norges fastland, og ligger i Eidfjord og Ulvik kommuner i Hordaland. Arealet er cirka 73 km² og det høyeste punktet på breen er 1 863 moh. Hardangerjøkulen er en typisk platåbre på vannskillet mellom Østlandet og Vestlandet. Breen har flere brearmer, der Blåisen og Midtdalsbreen øst mot Finse og Rembesdalskåka vest mot Simadalen, er mest kjent. Ved Rembesdalskåka ligger DNT Fjellsport Oslos hytte Demmevasshytta.

HUGin utvider....

Trange tider og negative tanker om reiselivet i grisgrente strøk? Vel, då kan du egentlig fortsette og lese. Me har nå vært på plass på Geilo Stasjon i litt under en måned. OG nå vil me utvide. Men, aller først skal de siste detaljene på plass, her inne på HUGin. I dag har Expert Geilo levert HP Touchscreen. 24 tommer stor og med et så skarp bilde, at til og med kabal ble morsomt å legge... Du har vel ikkje gløynt den gode gamle kabalen? Våre nettsider, www.hovestott.no blir heilt utruleg bra på denne skjermen, mykje takket være interaksjonsgraden på nettstedet Kom innom for å sjå. Heilt rått!

Me har også sett på klatreveggen i dag. Isklatrevegg inne på HUGin, har sidan dag 1 vore ein del av planen. No skal Stein Erik hjelpe uss med dette. Det trur eg blir meget bra!

Ellers edr det bra trøkk i kaffemaskinen og det er fremdeles Kvikk Lunsj til alle som kjem innom!

Snø på Geilo - 5. juni 2009

Geilotoppen og vakre Dr. Holms Hotell Du trur kanskje at e tulla me deg? Å nei du... idag va det jaddi meg snø på Geilotoppen, og langt neri jøno lia...! Men, du skal berre væra trygg. JULI måned er i alle fall som oftast snøfri.

Geilo i snøprakt er jo vakkert, sjølv om det kanskje var litt tidlig med seosngens fyrste snø. Eller kanskje det var vintrersesongens siste snøfall?

Uansett! I morgon er det åpning på HUGIN. EG legg ut nokre flerie biletu no straks!

Ha ein vidunderlig fredag så lenge!

Smi en krok og guiding på Geilo

Geilosmiu. Foto: Ole Johs. Brye Dette blir ein god dag! Me fær besøk i frå ei gruppe med turistar som skal smi krok på Øyo. Så skal dei til Geilojordet og kikke litt, for så å innta lunsj på Bardøla Høyfjellshotell. Eg gler meg til ein vidunderlig dag, blå himmel og vindstille gjer susen!

Etter endt arbeidssøkt skal me arrangere utdrikkingslaget til Morten. Det blir kassestabling med gravemaskin, bowling, fotballkamp, matlaging og middag i Gamlestugu. Og for dei som kjenner Morten, er det egentlig kun ein av desse tinga han virkelig er god på... Resten får bli ei prøve.

Ha ein stråane mai-lurdag