Bjørgen, Birken, vilje og Vasa`n.

Eg trur ikkje det kan bli noko av meg... Nei, for du skjønna. Eg går ikkje Birken og heller ikkje Vasa`n... Men, først. Takk, til Petter og Marit. Takk, for at dikkon går på ski og underheldt uss andre.  For meg personlig var Ski VM 2011 i Oslo ein flott opplevelse. Neida, eg var ikkje ein av dei mange som reiste dit.Det hadde eg rett og slett ikkje kapasitet til. Festen og sporten i Holmenkollen er likevel ikkje grunnen til at eg no skriv. Det er dikkon som personer som imponerer meg. Både Petter og Marit. Det er so utruleg deilig å oppleve at det er nokon av dikkon som tørr å væra annerledes. Stikke seg litt fram. Være einer både i spor og i media, det krever sin mann og sin kvinne!

Marit Bjørgen går på ski. Kilde: dagbladet.no

 

Ski er jo ei merkelig greie. For mange handler det jo om livet. Det virka i alle fall slik. Eg har venner som ofrer familie og jobb, berre for å få lov til å gå på ski. Inn i mellom føler eg at det er umulig å bli noko her i livet, visst ein ikkje deltek på massemønstringer med ski og staver. Det vikrer rett og slett som om det er eit krav som god leder at ein mestrer å sette føtene i riktig rekkefølge koordinert med armbevegelser og støttepinner... Er det slik? At eg som har prioritert reint arbeid, framfor ski, ikkje kan bli noko stort i arbeidslivet? Og blir dei ikkje veldig like alle dei som mønstrer på samme skirenn? Ja ja.

Då er det i alle fal utruleg befriende å slik utøvere som Marit og Petter. Som jo har dette som jobb. Og gjer den jobben utruleg godt. I tillegg så tørr dikkon å være den dikkon er i heile prosessen. EG digga rett og slett at dikkon prioritera det å være Marit og Petter. Eg vil berre si tusen takk for flott innsats i sporet, men også eit hjertelig takk for at dikkon viser for folket at det er lov å være annerledes, unik og dyrke sin eigen tilstedeværelse.

Eg håper dikkon fortsett med det, og at me sjåast på Skarverennet også i år. Så får me jo håpe at eg kan bli noko her i livet, sjølv om eg aldri kjem til å gå hverken Birken eller Vasa`n.