...ro, rørt og Røros

Herre, min hatt so glad eg er for at det fines ein plass der eg kan skrive til nokon om ting eg bryr meg om og som eg opplever. OM eg ikkje hadde hatt slik blogg, ja kor skulle eg så ha skrivi dette?  Ein liten advarsel aller først. Dersom du ikkje liker at andre prater fint om andre folk, bør du klikke deg videre på meir nøytralt lesestoff. For no er eg oppglødd. Som ein av dei i landet som blir invitert til å være med på utviklingsløp på ulike stader, er eg rett og slett glad for nettopp å ha vøri på ein plass som ga meg ekte ro. Innerst i skallen. Norge har etter sigende satsa på reiseliv nokre stader, i lengre tid. Det kan ein i mindre eller passe grad oppleve på ulike reiselivssteder.

Eit par steder er det likevel slik, at ein får ein ekstra ro, når du er der for å oppleve eller berre være...

Røros har for meg vøri ein plass som ligg i Trøndelag ei stad. Ikkje so langt unna Femundmarka, ikkje so langt i frå Sverige og ikkje so langt i frå Trondheim. Dei har flyplass 2 km unna sentrum, togstasjon, god bussforbindelse og ei unik historie. Så unik at den står på lista. Du veit den derre lista…?

Etter 2 dager på Røros har jeg møtt et engasjement, muligheter, initiativ og holdninger som jeg rett og slett blir litt rørt av. Dersom nokon spør meg om kva plass i Norge som er best skodd for å få fleire turister, fleire besøkende og fleire gjester? Då er svaret Røros.

Årsak: Dei har fokus på Bærekraft, vertskap, formidling, kulturen sin, historien sin, det å snakke sammen, samarbeid, logistikk, transport, og utvikling.

Om Røros er best på alt dette? Nei. Ikkje akkurat no. Men, om det er ein destinasjon i Norge som kan bli god på alt dette samtidig så er det Røros. Når næringsaktører i frå 5 ulike nærområder sitter i samme rom og deler ideer med transportselskap, destinasjonsselskap, gründere, innflyttere og fastboende, samtidig som det smiles og snakkes høyt og positivt om hverandre. Ja, da folkens. Da er det jaggu mykje som er på plass.

Røros - en av verdens beste?

Røros vil lykkes, i enda større grad en det de allerede har gjort!

PS: 1. februar åpner det ny butikk på Røros. Moods Of Norway… Perfekt!

Her er nokre av tinga du skal oppleve i Rørosregionen: Erzscheidergården, Patrusli, Norsk Mestring, Vertshuset (Uldvarefabrikken),  Potteriet, Aukrustsenteret, Hummelfjell, Vingelen, Elden, Euforiaspa, Ivaregga, Røros Hotel, Hodalen Fjellstue, Rørosopplevelser,  Røste Hyttetun og Camping, Form til fjells (Et av Norges 3 flinkeste designbyråer)