Lite Nytt i Lærdal!

Hol Nasjonalparkkommune har ein kanskje noko ukjent nabo i vest. Sjølvaste Lærdal! Ikkje det at Lærdal er så ukjent, men det er kanskje ikkje alle som veit at me era naboa? Det er me altså. I Lærdal var det noko aldeles ekte og unikt som rørte ved meg. Eg vart personlig omvendt. I frå å ha trudd at Lærdal var eit enkelt, oversiktleg og strømlinjeforma dalføre med frukt og bær, og ein hjort eller 17, på alle sider og kantar. EG har altså, nok ei gøng tikji duvele feil. Det vil si. Akkurat denne gongen var det berre til å skru opp alle parametra eg hadde innstilt på litt låge forventingar, og opp til langt over middels. EG trur Lærdal høyrer heime i ein annan divisjon enn det folk kanskje trur...

Beinkjør er steintøft. Dette er bilete henta i frå nettet. Det er framsida på utgjevinga Skot & Skrømt

Lærdal har jo frå før ein del gode ryktu på seg. Lang tunnel, dei beste morellene, inn i hampen mykje hjort og mange driftige følk som står på med sitt. Det skal nok fortsette slik i framtida. Men, det er noko meir i kjømde no...noko nytt, noko gamalt.

Eg trur rett og slett eg møtte elitelaget i Lærdal, når eg var der på jobb. Dei hadde meg der fordig dei ville høyre historia til Høve Støtt Hallingdal, rundt det å skape opplevingar med det ein har som utgangspunkt. Utvikling i bærekraftig retning stod på samme menyen. For meg vart det i overkant av kva eg hadde vågd å håpe på. Eg er særs glad for å ha fått møte dette elitelaget, og har herved sendt ut eit varsel: Det er mykje nytt i Lærdal, som du vil like. Følg med Lærdal og utviklingen der, folkens. Det vil komme mange interessante og gode nyhende i frå den kanten. Det snakkast blant anna om å utvikle opplevingar av ypperste klasse!

Eg for eksempel gler med allerede til å kjøpe musikk i den lille geniale platesjappa, Lite Nytt, i Lærdal.

Og så over til litt fakta:

Lærdal er ein kommune i Sogn og Fjordane, som strekker seg fra Sognefjorden til Oppland og Buskerud fylkesgrenser på henholdsvis Filefjell og Hemsedalsfjell. Kommuneadministrasjonen ligger på Lærdalsøyri. Lærdal grenser i nordøst til Årdal, i sørøst til Vang og Hemsedal, i sør til Ål og Hol, i vest til Aurland, og i nord til Sogndal. Lærdal kommune er forholdsvis stor, kommunen strekker seg over 1341 kvadratkilometer (65. største i Norge). Av dei ca 2200 som bur i Lærdal, er litt over halvparten som bur i teknutting te Lærdalsøyri og den tilstøtende grunnkretsen Hauge. Resten bor i grendelagene Borgund, Ljøsne, Tønjum, Erdal, Vindedalen, Frønningen og Strendene. Kommunevåpenet kjenner du sikkert. Gule drageskalla på raud botn. I frå Borgund Stavkyrkje.