Hallingdal - ørretens rike!

Yess! Trond Andersson og gjengen har skjønt det! Dette er akkurat en slik holdning jeg elsker. At det sies høyt at Hallingdal er en eldorado for fiske etter ørret! Etter å ha sett TV programmet er det helt tydelig at Hallingdal står sterkere sammen, en hver for seg i enkelte elementer. Prosjektet Ørretens Rike? Har du hørt om det? Søk på nettet da vel! Dette er saftige saker om og rundt en ressurs Hallingdal virkelig har mye av! La oss håpe at dette blir godt forankret hos grunneiere og andre som lever av en fornuftig  forvaltning av våre naturgitte råvarer. Og dersom en fisk eller 5 skulle havne på land, så kan vi jo koble på Norsk Fjellmatsenter og se om det ikke går ann å være litt innovative på utviklingen av matretter / produkter med ørret som råvare! Hallingdal har av landets beste på alle områder. Råvarer, produkter, tjenester og opplevelser knyttet til ørret som ressurs. Jeg vil gå så langt som å si at vi rett og slett er best i landet på en del av dette...

Innovasjon Norge satser for fullt på dette område. Tematurisme er et stikkord. Innlandsfikse i Hallingdal som tematurisme for heile regionen? Det er også et utrolig spennende prosjekt, sett med Bærekraftige blikk. Og det er utrolig viktig for hele Hallingdal at det er fagfolk som er interessert i forvaltning, som får tilgang til elvestrekninger som samtidig kan utvikles til Opplevelsesarenaer for besøkende og fastboende som er glad i å fiske!

Og har dere lyst til litt kreativt påfyll, så er det bare til å ta kontakt! Jeg tipper at om kun få år vil det være en ny type turist som er tilbake i Hallingdal; Den fiskeinteresserte gjesten, fra inn- og utland!

Jeg gleder meg!

Ørret i hendene på rett mann. Trond Andersson