iPod på museum allerede...

Ja, så var den havnet på museum da. Denne lille dubbeditten som så mange har anskaffet seg. iPod. Nå er den altså klar for museum. I Drammen. I riktige gamle dager var det slik at man på museum, fant ting som hadde gått av moten og ingen trengte eller brukte akkurat i det tidsrommet man var på akkurat det museet. Slik er det ikke lenger. Dette visste du sikkert, og har antageligvis vært på et museum der tingene som er samlet der, er i bruk den dag i dag.

Drammens Museum, har de tatt den et steg videre. Innovative og nyskapende som de er, har de nå tatt i bruk iPod som en del av sin iscenesettelse av hundre år gamle bilder... Henger du med? De kommuniserer og bruker iPod som verktøy i sin interaksjon mellom billedkunst og publikum. Ja, det er helt  riktig. iPod. Sånn dings som ungdommen bruker. På kunstutstilling av store, monumentale,  flotte og viktige bilder. Imponerende tenkt, og veldig viktig for dere å forstå hvor bra dette egentlig er!

iPod og billetter i samme luka på museum. Imponerende og helt riktig tenkt!

At et museum tenker innovativt og nytt er kanskje ikke så spesielt. Men, at det på samme tid finnes handlingsmot og kraft i organisasjonen til å gjennomføre tingene, er det som imponerer meg med dette prosjektet. Gratulerer, Drammens Museum. Dere er godt i gang, nå kan kampen om flere gjester virkelig sette i gang. Dere er godt rustet.

Og hva med de andre museene i Buskerud? Hvem er de og hva bor det i de ulike organisasjonene? Etter å ha fått lov til å holde kurs i Opplevelsesproduksjon i Drammen forrige uke, sitter jeg igjen med et sterkt inntrykk av at museene i Buskerud virkelig har noe å fare med. Sammen. For de store ulikhetene og de helt forkjellige utgangspunktene deres, gjør at dersom museene i Buskerud på et eller annet tidspunkt samler seg og vil kommunisere felles og bredt ut til bålgruppene sine, så kan dette virkelig bli en viktig del av Opplevelsesnæringen i Buskerud.

Dersom Blaafargeverket, Norsk Bergverksmuseum, Hallingdal Museum, Drammens Museum, Villa Fredheim, Krøderbanen, Kunstnerdalen Kulturmuseum, Hringariki, Eiker og Lågendalen Museum fortsetter i det sporet de selv satt å diskuterte på kurset, ja, da er det bare til å gjøre seg klar til nye, store opplevelser i hele fulket Buskerud. Det eneste som kreves er samarbeid. Enkelt og greit...