Reis til fjells med plettfri miljøsamvittighet!

Reis til fjells med plettfri miljøsamvittighet! Eit fremtidsbilde for Geilo og Høve Støtt.

Økoturismebedriften Høve Støtt hjelper deg med å gjøre turen optimalt miljøvennlig: Du tar toget til Geilo, henter din nyladede el-bil på togstasjonen og suser lydløst rett til ditt bosted. Elektrisk og miljøkorrekt fra dør til dør.

Ute på tur finner du ladestasjoner i alle skianlegg og andre sentrale steder. Dessuten har du selvfølgelig fast p-plass i sentrum med egen ladestasjon og gratis tilgang på sparkstøttinger for transport til og fra bilen. Grønnere blir det ikke i vinterfjellet.

På sommeren monterer vi hjul på sparkene, slik at du fortsatt kan ta deg effektivt fram i Geilo sentrum."

Dette kan bli hverdagen på Geilo om kort tid. En gruppe masterstudenter i Naturbasert reiseliv ved UMB på Ås skal i samarbeid med Høve Støtt, gjennomføre en studie rundt bruk av el-biler til lokal forflytning for togreisende.

Idéen er at de som ankommer med tog til Geilo, enkelt og rimelig skal få tilgang på el-bil for transport mellom bosted, sentrum og attraksjoner i Geilo-området. Ladestasjoner vil være tilgjengelig på sentrale steder, og i god Høve Støtt-ånd vil spartstøttinger for transport i Geilo sentrum være en del av tilbudet.

Studentene vil se på hvordan konseptet kan tilpasses turistenens transportbehov, og Høve Støtts øvrige tilbud av aktiviteter og opplevelser.

- Vi tror dette vil bli et innovativt og miljømessig positivt prosjekt for en av landets tydeligsted Økoturismebedrifter, sier en av studentene, Knut Fossgård.