Geilo neste?

Har du tenkt tanken? Hvorfor skal folk gå av på Geilo stasjon i fremtiden? Noen har fortalt meg at det er ganske sikkert at toget kommer til å stoppe på Geilo også de nærmeste 10 årene. Men hvorfor? En ekte entusiast som meg vil jo påstå at det er mange grunner. Egentlig. Skal gjestene stoppe for å se på betongbunkersen til Herr Lunde & co? Ja, for med all respekt, det bygget blir ikke akkurat noen hit! Det vil si, den vil jo ikke skille seg ut. For det finnes hundrevis av slik enkle, platte, flate, upersonlige bygg, som ikke har noen som helst identitet. Ingen sjel. Helt anonyme og gørr kjedelige!

Ikke en eneste turist kommer til å ta bilde av det bygget. Nei, da går de bort til trollet utenfor Geilo Sport og stiller seg ved siden av det, og knipser i vei. Hvorfor skal Geilo sentrum bli bygget nedover i kvalitet? Tenk så mye et slikt bygg vil bety for Geilo i fremtiden. Hvorfor kan vi ikke få satt opp et bygg som det er litt mer substans i. Som en arkitekt kan være stolt av. Som en hel bygd vil snakke om. Til alle!

Attraksjoner på Geilo

Jeg er heldig. Den siste tiden har jeg reist Norge rundt og fått lov til å være med i utviklingen av reiselivsprodukter. Ja, hele små samfunn har jeg blitt kjent med. Overalt hvor jeg har vært, er det alltid ett bygg som alle snakker om, ler av og ikke vil identifisere seg med. Det er et problem for de aller fleste. Trenger vi på Geilo et slikt bygg til? Har vi ikke nok av de bygningene?

Men hva er så en attraksjon på Geilo? Finnes de? Å jo da! Geilojordet er det. Dr. Holms Hotell er det. Folkelivet i sentrum kan til tider være det. Geilo stasjon kan bli det i fremtiden. Sommerarenaen i Geilolia kan bli det. Geilo kan være en attraksjon i fremtiden, men da må vi tenke sammen, snakke sammen og handle sammen. Og jeg vil foreslå at gjennomsnittsalderen på de som skal gjøre dette, er i underkant av 40. Jeg stiller gjerne og forteller om mine drømmer.

Hva er det med Geilo?

Det er flere grunner til at det yrer av folk i Geilo sentrum. Av og til. Denne vinteren har vel kanskje ikke vært den travleste, og kanskje sommeren som kommer også skal bli litt stillere. Uansett, vi må kanskje tenke oss litt om, og finne ut av hva det egentlig er med Geilo? For det er så mye!

Geilo har en spesiell historie. Den er godt dokumentert, og noen kan til og med fortelle den. Hvorfor gjør ikke alle det? Geilos historie er verdt null og niks så lenge den ikke fortelles, gjengis eller formidles. Til turistene, i dag!

Det vi har rundt oss av natur, er ikke unikt. Vi har Hallingskarvet, med alt sitt og sine historier. Mange andre steder i verden, og i Norge, har sitt eget fjell med mange spennende historier. Det som er unikt med Hallingskarvet, er at du på Geilo kan få guidede turer, oppleve fjellet sammen med andre. På stier som er tilrettelagt og godt skiltet, sommer som vinter. Det er det ikke alle andre som har.

Samfunnet

Geilo er et lite samfunn. Et samfunn der alle drar i samme retning. Der alle er sosialt, kulturelt og genuint opptatt av vertskapsrollen. Alle på Geilo vil alles beste. Det er godt samarbeidsklima, og det jobbes godt og samlet rundt en felles organisasjon som er flink til å koordinere.

Den dagen alt dette stemmer, da vil folk fortsette å gå av på Geilo stasjon. For å oppleve og se det unike ved Geilo, både på høyre og venstre side av jernbanesporet.