Steinalder i Saltstraumen

I går kveld ble en kontrastenes kveld. Først gikk turen ut i Saltstraumen. Du verden for noen krefter. Straumen gikk med cirka 11 kops fart i går kveld, på maks kan den nå opp til 24 knop. For deg som ikke skjønner, har opplevd eller tror på dette; Reis til Saltstraumen. Gjerne på Langfredag, da er den på sitt aller sterkeste gjennom året. Å sitte midt i Saltstraumen, gjør noe med respekten for Han og kreftene Hans. Utrolig. Vi satte kursen innover mot land, men våre to hyggelige båtførere ville bare stoppe en liten stund. Stemningen i båtene ble i alle fall helt elektrisk, da det etter fire kraftige bank i dørken, dukket opp et vesen fra sjøen. En vellykket oppstigning, som gledet de fleste av oss.

Så gikk turen til Tuvsjyen. Steinalderstedet langs Saltstraumen. 11000 års historie, formidlet med glød og glimt. Glød i engasjement og glimt i øyet. Vi spiste god mat, spilte trommer og lur, samt at vi fikk føle på hvordan det var å være tilstede, for omtrent 11000 år siden. Masse kunnskap ble formidlet. Latteren satt løst, og jeg vil gjerne få anbefale alle en tur til dette hyggelige stedet. Som for en del 1000 år siden, lå 90 meter under havets overflate. På den samme tid, var det ikke noe naturfenomen som hette Saltstraumen. Den kom for bare 1700 - 2000 år siden. Da sank nemlig vannstanden. Du visste kasnkje dette? Bestill din Saltstraumenopplevelse på http://www.saltstraumen-adventure.no

Så stille kan det være i Saltstraumen