Snart Nasjonaldag, i verdens rikeste land

Fin utsikt fra heime Det er nå i un derkant av 24 timer til tusenvis av barn over hele landet skal dytte i seg is, pølser og brus. Det skal synges sanger, viftes med flagg og ropes hurra! 17. mai er en av mange dager i løpet av året, der nasjonalromantikken og rikdommen i landet forenes. Finanskrise eller ikke. Fattigdom eller ei. Dagen til Norge, selveste nasjonaldagen bør også være en dag der vi tar litt ekstra vare på alle de som ellers ikke kan være med på disse dager med fråtsing og hyllest.

Det blir jo helt sikkert en fin dag. kanskje det skulle hete barnas dag? For de har jo egentlig ingen egen dag? Morsdag, farsdag og bursdager. Men, ingen egen dag for barna. Hmm. Det hadde kanskje vært noe. En egen nasjonal dag for barn! Og den kunne jo kanskje ligge omtrent midt i mai? Grunnloven til Norge er jo feiret i en årrekke. Mulig vi skal fortsette med det, bare med et mer offisielt fokus på barna våre? De som tross alt burde ha størst forventning til grunnloven vår, og helt klart de som kommer til å benytte seg av innholdet i den, lengst.

Hurra for midten av mai!