Det lille samfunnet Rørvik

Etter å ha jobbet 3 intense dager i kystbyen Rørvik, kjenner jeg på kroppen hvor intenst og heftig den kan være, å reise rundt som turist. Vi som jobber med turisme, har vært vitne til en rivende utviklingi forhold til å fylle dagene til turistene med mest mulig. Historisk har det vært viktigere å fylle dagene med mange nok programposter, enn å finne de aktivitetene og opplevelsene som virkelig gjelder. I Rørvik har de masse. De har alle muligheter for å bli det stedet langs kysten, som skiller seg ut postivt. Med havkajakk, fiskemulighter, rikt dyreliv, stor oppdretsnæring, vilje, engasjement og massevis av gode ideer. Det lille lokalsamfunnet i Rørvik imponerte meg, ved at det gjennom tiden har kommet så mange ulike initiativ.

At Rørvik også har utfordringer hva gjelder samarbeid, samhandling og samrøre blant de som bor der og skal drive næring. Turistnæring og fiskerinæring på et og samme sted, har mange styrker i seg. Men, også en del utfordringer på kommunalt, bedrifts og personlig nivå.

En hilsen til alle i Rørvik!